Studio Take Twee presenteert in het Martinushuis een installatie met een aantal videoportretten uit haar project IDENTITIES – Migration. De geportretteerden zijn inwoners van Maastricht met een migratieachtergrond. De installatie is op beide dagen doorlopend te zien tussen 11:00 en 17:00 uur in het Martinushuis op Hoogbrugstraat 42.

Titel: Presentatie en Q&A met de Studio Take Twee

Op zaterdag 19 oktober is er een presentatie van de portretten, met aansluitend een Q&A met de makers, van 15:00 tot 15:45 uur.

Titel: Poëzie voordracht door Hanan

Hanan groeide op in Syrië met haar ouders, haar tweelingbroer en twee broertjes. Toen zij twaalf jaar oud was, stierf haar moeder aan een ziekte. Toen de oorlog uitbrak in Syrië stierf ook haar vader en nam ze de zorg voor haar broers op zich. Als 16-jarige vluchtte zij naar Europa, naar Maastricht. De inmiddels twintigjarige Hanan heeft talent voor het schrijven van poëzie. In haar gedichten verwerkt zijn haar ervaringen, dromen en verlangens.

Studio Take Twee heeft Hanan geportretteerd voor haar ‘IDENTITIES’ project. Haar portret is als onderdeel van de installatie te zien in het Martinushuis. Hanan zal op zondag 20 oktober enkele van haar gedichten voordragen. Deze voordracht begint om 15.00 uur en zal duren tot 15.30 uur.
Beide dagen 11:00 – 17:00 Martinushuis Hoogbrugstraat 42