Presentatie Nieuwe Inwoners i.s.m Vluchtelingenwerk Maastricht/Heerlen

Midea woont vijf jaar in Nederland, en begint dit najaar Maastricht met de studie voor leraar Engels. In Syrië was zij Engels docent, maar omdat de Nederlandse staat haar Syrische diploma niet erkent begint ze hier opnieuw. Ondertussen werkt ze als vertaler: Arabisch-Nederlands en Arabisch-Engels. Naast haar betaalde baan is ze actief als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Maastricht. Tijdens ‘Once Upon A Town’ helpt ze vrienden die het Nederlands nog niet beheersen om hun verhaal te vertellen met een live vertaling.

Samer komt uit Palestina en vertrok voor zijn studie in human resources naar Aleppo. Daar vond hij een mooie baan als verzekeringsagent en startte een gezin. Hij vluchtte naar Nederland toen de oorlog uitbrak. Hier wilt hij graag een master volgen om zo met zijn nieuw verkregen Nederlandse paspoort weer een interessante en uitdagende baan te vinden. Samer deelt foto’s van zijn leven daar en hier en vertelt zijn verhaal rondom familiefoto’s, gebouwen en bijzondere locaties die hij fotografeerde.

Ranen komt uit Syrië, samen met haar ouders, twee zussen en een broer woont ze in Simpelveld. Ze heeft het altijd druk. Ondanks haar studie medicijnen in Syrië, gaat ze naar de zorgacademie en volgt de opleiding verzorgende op MBO 3 niveau. Ze neemt rijlessen en volgt avondlessen Nederlands, voetbalt en helpt haar familie. Ze merkt dat veel Nederlanders een verkeerd beeld hebben over vluchtelingen en vertelt graag haar verhaal: hoe ze hier is gekomen en wat ze in Nederland doet.

Rama komt uit Palestina en is naar Nederland gekomen om aan United World College in Maastricht te sturen. Eenmaal hier gekomen kon ze niet terug naar haar geboorteland door de huidige, gevaarlijke situatie in het land. Rama is geïnteresseerd in sociale en politieke thema’s en heeft zich verdiept in wereldpolitiek, milieu en aardrijkskunde. Naast vrijwilligerswerk bij het AZC, COC Limburg en Amnesty International schrijft ze graag poëzie. Ze is enthousiast om haar verhaal te vertellen en gedichten voor te dragen.

Zaterdag 19 oktober 12:00 – 12:30 Buurtcentrum Sint Pieter
Pastoor Kribsweg 14a
Zondag 20 oktober 13:3 – 14:00 Woonkamer Daalhof Penatenhof 101
Zondag 20 oktober 13:00 – 13:30 Woonkamer Daalhof Penatenhof 101
Zondag 20 oktober 12:30 – 13:00 Buurtcentrum Sint Pieter
Pastoor Kribsweg 14a