Kunstinterventies

Kunstenaar en Curator, Joep Vossebeld, nodigde kunstenaars Karin Bartels, Lola Safari en Joep Caenen uit om een interventie te ontwikkelen voor Once Upon A Town. “Een goed verhaal overleefd eeuwen, generaties en culturen. Het verhaal is misschien wel de enige manier waarop wij, als mens, een beetje van de dood kunnen winnen. Ik ben een liefhebber, verzamelaar en verteller van verhalen en zal tijdens deze editie van Once Upon A Town een drietal kunstenaars begeleiden om hun verhalen over Maastricht tot leven te wekken.”

Karin Bartels

Titel: Bedevaart naar de vindplaats van verloren voorwerpen 

Karin Bartels is een beeldend kunstenaar met een achtergrond in grafisch ontwerp, mode, hedendaagse sieraden. Ze studeerde in Amsterdam aan de Gerrit Rietveld Academie en aan het Institut des hautes études en arts plastiques (IHEAP) in Parijs. Artistiek onderzoek, proces, Atlas, archief, verbeelding, toeval en verhalen spelen een belangrijke rol in haar werk. Tijdens Once Upon A Town zal zij vergeten en verloren voorwerpen inzetten om een tocht te lopen die eindigd bij de Antonius van Paduakerk in Nazareth.

Beide dagen 11:00 – 12:30 Maastricht station Stationsplein 27

Lola Safari

Titel: Dit is voor Peaches

Loïs Haagmans, beter bekend als Lola Safari, kijkt samen met jou en een goudvis naar de Maas. In ‘Dit is voor Peaches’, vind je haar op de trappen van de Griend naast de Music Hall met een aquarium. “De perzik, prunus persica in het Latijn, is een sappige, roodgele vrucht met een zachte, pluizig aanvoelende schil. In de eerste eeuw voor Christus werd de vrucht vanuit de Oriënt ingevoerd. De perzik staat voor optimisme en verwachting.” -boek van Ensie, de “Encyclopedie van de Evolutiebiologie” door prof. dr. Nico M. van Straalen.

Beide dagen 11:00 – 17:00 Trappen aan de Maas Griend 6-7 

Joep Caenen, kunstenaar

Titel: Open Lucht Tabletalks: “De Moeflons in de kamer en de Olifant in het park” 

Als recent afgestudeerd kunstenaar houdt Joep Caenen zich bezig met het idee dat kunst ‘zich tussen ons in bevindt’. Daardoor zoekt hij naar, en creëert hij een context waarin ontmoetingen plaatsvinden met kunstenaars, kunstwerken en toeschouwers in een alledaagse situatie.

Tijdens Once Upon A Town gebruikt hij de momenteel leegstaande kinderboerderij in het stadspark als setting voor performance, ontmoeting en het bereiden en delen van een maaltijd.

Beide dagen

13:00 – 17:00 Kinderboerderij Stadspark