Etentjes

Kun je aan een recept de geschiedenis van een plek aflezen? Hoe is het om heimwee te hebben naar een bepaalde smaak? Weet je nog wanneer je voor het eerst een kiwi at? In een aantal lunches en diners gaan we onderzoeken hoe ons eten en smaak verandert onder invloed van migratie en globalisering. Koks uit verschillende windstreken koken en vertellen, u proeft en samen gaan we op onderzoek uit.

Jorge Menna Baretto en Joelson Bugilla, kunstenaar en onderzoeker

Titel: Wild edibles and the time tunnel

Jorge Menna Baretto en Joelson Bugilla runnen het foodlab op de Jan van Eyck academie. Als kunstenaar en wetenschapper hebben zij zich verdiept in permacultuur en onderzoeken zij de uitbreiding van het concept spijsvertering naar de herkomst van voedsel. In de CNME pluktuin delen zij herkomst en geschiedenis van de groentes en delen ze hun inzichten en ideeën over de relatie tussen migratie en tijd aan de hand van verschillende kleine gerechten met ingrediënten uit de tuinen van het CNME. 

Zondag 20 oktober 11:00 – 13:00 CNME natuurtuinen Jekerdal Drabbelstraat 7

Joep Caenen, kunstenaar

Titel: Open Lucht Tabletalks: “De Moeflons in de kamer en de Olifant in het park” (zie kunstinterventies)