Opening van Once Upon A Town | Zaterdag 19 oktober 2019

Zaterdag 19 oktober | Aanvang: 19:00 uur |Locatie: SNS De Ruimte | Adres: Petrus Regoutplein 3| Voor iedereen toegankelijk

De opening van het het festival vindt plaats op zaterdagavond met een welkomstwoord, lezing, performance met na afloop een borrel. We beginnen om 19:00 uur bij De Ruimte van SNS aan het Petrus Regoutplein 3. Daar zal een welkomstwoord plaatsvinden door Bureau Europa directeur Floor van Spaendonck gevolgd door een inleiding van de curator Marjolein van der Loo. Vervolgens neemt onderzoeker Noemi Cascone het woord met de lezing ‘Understanding Migration’. Na een gesprek met het publiek neemt collectief PANDA het over met de performance INBURG. Tot slot zullen we naar Bureau Europa gaan om daar samen te proosten.

Gedurende de opening zal regisseur en verteller Cecilia Thoden van Velsen verzamelde verhalen uit de stad onaangekondigd met bezoekers delen.

Collectief PANDA, Merlijn Huntjens en Nina Willems
Titel: INBURG

PANDA is een multidisciplinair kunstenaarscollectief bestaande uit Merlijn Huntjens (dichter) en Nina Willems (theatermaker). PANDA maakt werk dat op een ludieke, soms absurdistische manier reageert op de actualiteit.

Tijdens de opening van het festival verzorgt PANDA de performance ‘Het Inburgmodel’, dat als reactie op een lezing van Leonie Cornips over tweede generatie immigranten die Limburgs dialect spreken. Ze vroegen zich af: hoeveel soorten Limburgers vallen er te definiëren, en welke factoren vormen de identiteit van de ‘ideale’ Limburger? ‘INBURG’ is het Limburg van het hart; het Limburg dat iemand in het diepste van zijn wezen bij zich draagt. 

Informatiepunten

Tijdens het festival zijn er verschillende informatiepunten waar je een programmaboekje kunt vinden en met vragen terecht kunt.

De locaties:

  • Bureau Europa, Boschstraat 9
  • Buurtcentrum Sint Pieter, Pastoor Kribsweg 14a